6 Mayıs 2014 Salı

Yalancı Yemekler

Benim aklıma yalancı yemekler deyince hep kıyma yerine bolca bulgur kullanılar yemekler , bisküvili yalancı profiterol ve içinde tavuk göğüsü olmayan yalancı tavuk göğüsü tatlısı geliyor. Şöyle bir araştırma yapınca insanların görünümleri orjinaline yakın belki tadlarında ufak değişiklikler olan güzel şeyler ortaya çıkarmış olduklarını gördüm . Mesela içli köfteye şekil veremiyorum parçalanıyor hamuru elimde diyorsanız yassı içli köfte deneyin aynı lezzet farklı sunum ... Yalancı yemeklere biraz daha bakalım tariflerle ... YALANCI KOKOREÇ 500 gr şeritler halinde doğranmış tavuk but eti 4 domates 3yeşilbiber 3 kırmızı biber 2 diş sarımsak tuz, karabiber,bol kekik,pulbiber az sıvıyağ 1 somon ekmek Önce etleri tavayağda az sıvıyağla kavurun.Sonra kenara alın ve kesme tahtası üzerinde incecik kokoreç gibi kıyın.eti kavurduğunuz tavada yine ince doğranmış biberleri kavurmaya başlayın.Domatesleri ve sarımsağı da minik doğrayıp ekleyin. Daha sonra kıydığınız tavuk etini ilave edin ve domates suyunu çekene kadar birlikte pişirin.Tuz, karabiber, bol kekik ve isterseniz bol pulbiber ekleyin.Yarım ekmeğin ortasını yarın, içini tavadaki yemeğin yağına bandırın ve malzemeyi arasına bolca koyun. Afiyetle yiyin... YALANCI RİSOTTO ( PİRİNÇLİ CİĞER YAHNİSİ ) Yarım kilo herhangibir ciğer çeşidi (kuzu, dana, tavuk) 1 adet soğan yarım demet taze soğan yarım demet taze nane yoksa 1 tepeleme kaşık kuru nane 1 çay bardağı pirinç tuz, karabiber, sıvıyağ yeterince su Arkadaşlar bu da bir çeşit Trakya yemeğidir.Sevgili anneciğim ciğeri özellikle yazın bize böyle yapardı.Hem çok lezzetli olurdu hem de içinde eti, sebzesi ve pilavı da olduğu için yanada 1 bardak ayranla yemeğe doyamazdık.Ben bu yemeği ciğer aldığımızda muhakkak yaparım.En lezzetli kuzu ciğeriyle oluyor ben bunu tavuk ciğeriyle yaptım bu sefer.İtalyanların şu meşhur şarap katarak pişirdikleri lapa gibi pilavı rizottonun kıvamında olduğu için adı da yalancı risotto oldu. Öncelikle ciğeri minik kuşbaşı halinde doğrayın ve kenara alın. Sonra soğanı ince kıyın ve tencerede az sıvıyağla kavurmaya başlayın. Ciğeri ekleyin, birlikte kavurmaya devam edin. Bu arada pirinci yıkayın, taze soğan ve naneyi de ince kıyın.Ciğerin üzerini 2-3 parmak aşacak kadar su ekleyin. Su kaynamaya başlayınca pirinci ekleyin,suyun çekmesine yakın kıydığınız yeşillikleri ilave edin.Bir iki dakika daha pişirin ve iyice suyunu çekmeden ocağı kapatın. Biraz sulu kalması gerekiyor.Biliyorsunuz risotto da biraz lapa kıvamında yenen bir yemek.Ama eminim bu daha güzel ve daha zahmetsiz:) Çünkü onda devamlı başında karıştırarak ve kepçe kepçe su veya et suyu ekleyerek pişirmek gerekiyor ve şarapta ekliyorlar. Ben bu yaptığım lezzeti kesinlikle sizlere öneriyorum. Ciğer sevenler için harika bir seçenek. Yalancı Tavuk göğüsü 1 kg. süt 1 paket margarin 1 bardak un 1 bardak şeker 1 adet damla sakızı 1 paket vanilya tarçın Erimiş margarinle unu kavur. Süt ve şekeri ilave et. Puding kıvamına gelince damla sakızını ve vanilyayı ilave et, ocaktan indir, mikser ile 15-20 dk. çırp.İsterseniz porsiyonluk kaselere yada dikdötrtgen bir borcam kabına dökün. Dolapta donuncaya dek beklet.Servis yaparken üzerine tarçın serpin. Yufkadan Kolay Mantı ( Sosyete Mantısı ) 2 yufka 250 gr kıyma 1 soğan Karabiber,maydanoz Sıvıyağ Sosu için Bir kase yoğurt 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı kırmızıbiber 3-4 kaşık tereyağı Mantının içini hazırlamak için sıvıyağda rendelenmiş soğanı ve kıymayı suyunu çekene kadar iyice kavurun. Karabiberi,tuzu ve maydanozu ilave ederek soğumaya bırakın. Bir yufkayı masaya serin ve hertarafını sıvıyağla yağladıktan sonra yufkayı ortadan ikiye bölün. Yuvarlak olan kenarlarını içine katlayın ve geniş kenarına kıymalı mantı içini koyun. Yufkayı sıkı bir şekilde rulo halinde sardıktan sonra üzerine tekrar sıvıyağ sürün ve 2 şer parmak genişliğinde keserek tepsiye dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin ve fırını kapatın. Pişen mantıların üzerine bir bardak kaynamış su gezdirin ve tekrar fırına verin .Fırının kendi ısısında beklesin. Soğuyan mantıların üzerine arzuya göre sarımsaklı yoğurt ,onun üzerine de tereyağında kızdırdığınız kırmızıbiberi gezdirerek ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder